Andreas kruizen

 

Charlie van der Veer
(auteur / fotograaf)

 

 

 


 

 

 

 

 Terug naar homepage

 

 

Charlie van der Veer is een geboren (1951, Prins Hendrikkade) en getogen Amsterdammer, die opgroeide in en rond de Nieuwmarktbuurt. Na zijn middelbare school (Ir. Lely Lyceum) werkte hij bij een aantal werkgevers en studeerde Engels in zijn vrije tijd. Militaire dienst hoefde hij niet te doen omdat er van de 51-lichting meer dan genoeg jonge kerels voorradig waren. Die gewonnen jaren bracht hij zwervend door zo'n 25 landen door en voorzag in zijn onderhoud door her en der de gekste baantjes aan te pakken. Zo figureerde hij in Turkije in een speelfim, werkte in Duitsland als timmerman en journalist, beulde zich af in de druiven- en de appelpluk en bracht varkens naar het abattoir.

Na twee jaar keerde hij terug naar Amsterdam en ging aan de slag bij de Sociale Dienst van de Gemeente Amsterdam, deed de Sociale Academie en vond toen dat het tijd werd om een vak te leren.

Daar hij in die tijd al regelmatig fotografeerde voor bedrijven en kranten/tijdschriften, besloot hij de fotografie professioneler aan te pakken en ging naast zijn werk bij de gemeente naar de Fotovakschool. Met dat diploma op zak vestigde hij zich -nog steeds naast zijn werk bij de Gemeente- als zelfstandig vakfotograaf en grafisch ontwerper. Na zes jaar leverde hij zijn BTW-nummer weer in en ging freelancen. Na een studie Hoger Management bleef er weinig tijd over voor de professionale fotografie. Wel bleef hij cursussen verzorgen. Tegenwoordig houdt hij zich voornamelijk bezig met onderwaterfotografie, maar een beschilderd Amsterdammertje of een reclame-uiting met een Amsterdammertje mogen zich in zijn warme belangstelling blijven koesteren. En zo blijft deze site maar groeien ..... totdat ook het laatste Amsterdammertje verdwenen is.


<<< naar pagina 2 van Welkom


terug naar menu >>>

foto: Corné Bastiaansen