Andreas kruizen

 

Welkom op deze site
(vervolg)

 

 

 


 

 

 

 

Bij Nieuws staat
welke pagina's
al gevuld zijn!Terug naar homepage

 

Op deze website is al het materiaal verzameld dat ik de afgelopen 25 jaar bij elkaar gesprokkeld heb. Het is enorm veel en daarmee wordt deze website een soort historisch document en een ode aan Amsterdammertjes. Het grootste deel van het materiaal is van mezelf. Voor een deel laat ik ook werk van anderen zien. Ik heb zo veel mogelijk geprobeerd de naam van de fotograaf of kunstenaar te achterhalen en die te vermelden. Dat is jammer genoeg niet bij alle afbeeldingen gelukt. Mocht je de naam van een onvermelde auteur weten, vertel het mij. Dan kan ik alsnog de naam bij de foto zetten.

Van veel foto's weet ik ook niet meer waar het paaltje precies stond. Herken je het Amsterdammertje waar jij wat mee hebt uitgehaald? Of heb je een foto van een Amsterdammertje dat ik compleet gemist heb? Of ken je misschien een aardige anekdote over Amsterdammertjes? Stuur ze aan mij op als je wil via info@allesoveramsterdammertjes.nl Dan maken we met z'n allen deze website steeds completer.

De Amsterdammertjes sterven nu uit, de gemeente haalt ze weg. In de jaren zeventig omarmde het gemeentebestuur de paaltjes als soldaatjes die de openbare ruimte terug moesten veroveren op de automobilist. Nu verguist het (stadsdeel)bestuur diezelfde Amsterdammertjes omdat ze de openbare ruimte tot een chaos maken. Tijden, opvattingen en inzichten veranderen. Het Amsterdammertje blijft echter onveranderlijk het symbool van de stad en zijn inwoners. In hun oerfunctie maken Amsterdammertjes zelfs deel uit van het beschermd stadsgezicht. Alle hoop op behoud van de Amsterdammertjes voor Amsterdam is dus nog niet verloren.

Ik wens u veel lees- en kijkplezier op deze website en veel momenten van herkenning! Wilt u reageren op de website, stuur mij dan een e-mail via info@allesoveramsterdammertjes.nl
Charlie van der Veer

<<< vorige pagina
volgende pagina >>>