Andreas kruizen

 

Hoe en waar worden
Amsterdammertjes
gefabriceerd?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar homepage

<<< vorige pagina
volgende pagina >>>
logo Rhinosystems
logo Sabagaucho
logo Xlast
logo Velopa
Rhinosystems is een bedrijf dat de Rhinoflex City Comfort paaltjes levert. Dit zijn Amsterdammertjes van polyurethaan. Ze voelen een beetje aan als hard rubber en komen na een aan- of overrijding in hun oorspronkelijke vorm en stand terug. Daar zullen veel automobilisten en hulpdiensten erg blij mee zijn. Dat scheelt deuken!

Sabagaucho is met hun productielijn X-last de fabrikant van de paaltjes die Rhino-systems aanbiedt. De fabriek is gevestigd in Barcelona, Spanje. Deze flexibele Amsterdammertjes staan voornamelijk in Amsterdam-Noord; in Nieuwendam en in Ransdorp. Het is trouwens wel maf om opeens Amsterdammertjes op een Spaanse website te zien!
VelopA-Citystyle levert producten voor de inrichting van de (openbare) buitenruimte, zoals straatmeubilair. Ook VelopA heeft ook een oplossing bedacht om te voorkomen dat onvoorzichtige automobilisten schade oplopen aan de paaltjes. VelopA koos echter voor een stalen Amsterdammertje dat op een veer is gezet, waardoor het paaltje meeveert als je er tegenaan rijdt.
slank wit paaltje
Rhinosystems paaltje
paaltje met veer
X-last paal
1. Erdi-paaltje op de
De Ruijterkade bij het Havengebouw
2. Rhinosystems-paaltje kunstenaar Rik Mars toont de flexibiliteit
3. X-last paaltje van het Spaanse Sabagaucho. De foto staat op hun website
4. VelopA-paaltje met veerkracht. Foto komt van hun website
=terug naar menu=