Andreas kruizen

 

Hoe en waar worden
Amsterdammertjes
gefabriceerd?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar homepage

<<< vorige pagina
volgende pagina >>>
Creatief in de fabriek
Dat in de Zelhemvestiging mensen rondliepen met een creatieve geest blijkt wel uit de voorbeelden op de vorige pagina. Ook op de werkvloer wisten zij het creatieve met het functionele te verenigen. Op de foto's hiernaast zie je twee voorbeelden. Je hebt paaltjes tot je beschikking, een lasapparaat en ijzerzaag; dan maak je toch gewoon je eigen werkbanken!
alternatief gebruik in fabriek
creatief gebruik in fabriek
jubileumbord Ned Haarlem
verkeersbord plaatsen paaltjes
Technische specificaties
We blijven nog heel even in de fabriek , waar ik deze borden vond. Het eerste bord is een herinneringsbord aan het 25-jarig jubileum van de Zelhem-vestiging in 1995 met de tekst: "elk bereikt doel is het begin van een nieuwe weg".
Het tweede bord plaatste de gemeente Amster-dam bij grootschalige plaatsing van Amsterdam-mertjes in de 70-er en 80-er jaren.
Dan wordt het nu tijd om ook de techneuten aan hun trekken te laten komen. Op de volgende pagina's staan de technische specificaties die Nederland Haarlem BV, Erdi, VelopA en Saba-gaucho voor hun paaltjes hanteren. Wat saaie kost misschien, maar aan de andere kant toch ook wel weer leuk om te weten. Wel even klikken voor grote plaatjes als je wat wil zien.
=terug naar menu=