Andreas kruizen

 

Orange Babies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar homepage

<<< terug naar menu Kunst
volgende pagina >>>
klik hier voor PDF-bestand van het krantenartikel
De Telegraaf april 2005. De foto is van Hans Peters.

Bijenkorf viert verjaardag: Orange Babies krijgt cadeautje
In april 2005 vierde de Bijenkorf feest in al haar 12 vestigingen, want het onder de naam Magazijn de Bijenkorf opgerichte bedrijf vierde haar 135-jarig bestaan. De Bijenkorf organiseerde een verjaardagsfeestje met verschillende activiteiten, waarvan het beschilderen en laten veilen van 50 Amsterdammertjes voor Orange Babies één van de hoogtepunten was. De kunstenaars die in de winkel op de begane grond aan de slag gingen om een Amsterdammertje te beschilderen waren onder meer Henk en Louise Schiffmacher, Ottograph, Snar, Hollywood Mark, Piet Paris, Ronald Hooft, Monique Sluyter, Dadara, Selwyn Senatori en Aad Veldhoen.
Het publiek keek vol verbazing en bewondering naar de kunstenaars die met boren, verf, spuitbussen en andere attributen druk bezig waren tussen de uitgestalde kledingrekken. Op de veiling werden niet alleen de beschilderde Amsterdammertjes geveild, maar ook andere kunstwerken die ter beschikking gesteld waren door de Bijenkorf en relaties van Orange Babies. De totale opbrengst van de veiling was Ç 24.684.

Wie welk paaltje beschilderde weet ik helaas niet. Ken je toevallig iemand die zo'n kunstpaaltje in bezit heeft of weet je welke kunstenaar een bepaald paaltje beschilderde? Laat het mij weten.

Orange Babies
Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die ge´nfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Tevens wil Orange Babies mensen in Nederland, en het liefst heel Europa bewustmaken van de problemen van hiv/aids in Afrika. Orange Babies zamelt geld in door creatieve evenementen te organiseren: tentoonstellingen, modeshows, muziek en sport.
Meer over de doelstellingen en de organisatie van Orange Babies kun je lezen op hun website www.orangebabies.nl

Redder in nood
Ik had het geluk dat ik het krantenartikel over de actie voor Orange Babies las, maar tegelijkertijd de pech dat ik zelf geen foto's had kunnen maken. Ik heb toen fotograaf Hans Peters opgespoord, die voor Combi Foto Zeilstraat/Foto Rector bleek te werken. Hij was zo ongelooflijk vriendelijk de CD met foto's aan mij te geven met de toestemming de foto's te gebruiken. De bewerkingen van de foto's zijn van mijn hand.
=terug naar menu=