Andreas kruizen

 

Thema-kunstenaarsRené Bruinsma
(bronzen)Ton Revers
(keramiek)Loeviera
(Jumping Amsterdam)


Loeviera
(What Women Want)Loeviera
(HISWA te Water 2013)Terug naar menu
Kunst


Terug naar homepage

 

 

<<< vorige pagina
volgende pagina >>>
René Bruinsma
Bronzen
Ton Revers
Keramiek
José Loeviera
Divers
Jose Loeviera
José Loeviera is een artistieke duizendpoot; ze is kunstenares en kunstdocent, ze maakt portretten, (paarden)-schilderijen en unieke sculpturen die qua stijl variëren van minima-lisme tot realisme en ze exposeert landelijk en internationaal.
René Bruinsma is ontwerper en werkt vaak thematisch met als kenmerk originaliteit en kwaliteit. Titel en beeld zijn vaak komisch van aard en onlosmakelijk verbonden.

In 2008 startte René met Galerie Peter Leen en in samenwerking met Nico Koster van Galerie Moderne het project van 99 unica bronzen beelden: Een legendarische Amsterdammer herleeft; ‘Het Amsterdammertje’.

Ieder beeld is uniek net als de echte Amster-dammertjes. Ieder beeld staat dan ook op zich
en heeft zijn eigen kleur en nummer, is 25 cm hoog en staat op een vierkant brons onderplaatje.

In 2009 exposeerde René zijn serie Amsterdammer-tjes tijdens de Affordable Art Fair in de Westergas-fabriek. Deze beurs biedt betaalbare kunst tot €5000. Daar maakte ik ook de foto's van een aantal van de Amsterdammertjes op de volgende pagina's.

Meer informatie:
www.renebruinsma.com
www.galeriepeterleen.nl
Ton Revers: geboren en getogen in Castricum, buurgemeente van Bakkum waar iedere zomer een horde Amsterdammers op de camping neerstrijkt. Of zijn liefde voor het Amsterdammertje daar vandaan komt, weet ik niet, maar feit is dat hij als ode aan de Amsterdammertjes een hele mooie serie keramiekbeelden heeft gemaakt.

Rene Bruinsma
=terug naar menu Kunst=
bord Castricum
Ton Revers
Ton zoekt in zijn werk altijd naar een huwelijk tussen humor en beeld. Voor de Amsterdam-mertjesserie was vaak de actualiteit en soms de geschiedenis van het Amsterdamse zijn inspiratiebron.

Zijn werken zijn gedetailleerd en verrassen vaak als je ze nauwkeurig bekijkt. De foto’s op de volgende pagina’s (alle gemaakt door Ton Revers zelf) geven een mooi beeld van zijn
keramieken, maar voor het bekijken van details is een bezoek aan de website van Revers de moeite waard.

Meer informatie:
www.tonrevers.com
Atelier Loeviera is grondlegger van de ArtBusinessTour, een innovatief kunstconcept voor kunstenaar en bedrijf, dat beoogt door samenwerking tussen bedrijven, galerieën en gerenommeerde kunstenaars kunst te verbin-den met het bedrijfsleven.

Loeviera biedt bedrijven profileringsprojecten op maat en kunstenaars exposure en naams-bekendheid door ter promotie deel te nemen aan evenementen en de door kunstenaars beschilderde sculpturen daar te exposeren. José Loeviera ontwerpt en produceert deze sculpturen, die zij afstemt op de locatie, de sport, of het bedrijf.

Vaste partners van de ArtBusinessTour zijn bijv. Jumping Amsterdam en Hiswa te Water.

Meer informatie:
www.loeviera.nl