Andreas kruizen

 

Thema-kunstenaarsLoeviera

Hiswa 2013

Terug naar menu
Kunst

 

Terug naar homepage

<<< vorige pagina
volgende pagina >>>
=terug naar menu=
poster HISWA te Water 2013

HISWA te Water 2013
Van 3 tot en met 8 september 2013 organiseerde de HISWA te Water haar jaarlijkse botenbeurs in de Amsterdam Marina, de nieuwe jachthaven aan de noordzijde van het IJ op de oude NSDM-werf.

Speciaal voor de watersportliefhebber heeft José Loeviera een prachtig ontwerp gemaakt van een Amsterdammertje met een zeilbootje op zijn bolletje. Ook dit ontwerp is evenals het Jumping Amsterdammertje een kunststof fusionproduct tussen het betonnen en het ijzeren Amsterdammertje. Op de foto staat het nog maagdelijk witte ontwerp van dit zogenoemde Nautic Amsterdammertje

Een keur aan kunstenaars beschilderde in totaal 25 van deze 100 cm hoge Nautic Amsterdammertjes (waarvan één live) die tijdens de HISWA geëxposeerd werden.
De prijs van deze speciale paaltjes was € 698,00.

Twee ervan werden op 7 september onder leiding van Epco Ongering (bekend van televisie als presentator van het watersportprogramma Yacht Vision op RTL4) geveild door veilingmeester Junior Zegger.
De opbrengst van bijna € 2000,- ging naar het Nautisch Fonds Kankerpatienten Nederland en Setting Sail for Cancerresearch van Stichting VUmc Cancer Center Amsterdam.

bron: website Loeviera.
De foto’s zijn van Sjoert Pegge (Lui Photo Service) en José Loeviera.