Andreas kruizen

 

Amsterdammertjes...
maar dan net even anders!

 

Amsterdammertjes
en de dames

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug naar homepage

<<< vorige pagina
volgende pagina >>>
Amsterdammertjes en de dames
Op de vorige pagina ging het over het speelgoed van de heren, maar ook de dames laten zich niet onbetuigd, zij het dan dat zij de affectie voor het phallisch vriendje veel subtieler uiten. Zij suggereren slechts en laten de dubbele bodem voor je eigen rekening. En misschien is er ook wel geen dubbele bodem!
Café 't Mandje
Op de Zeedijk is Café 't Mandje, de roemruchte kroeg van de lesbische Bet van Beeren. Hoeren, pooiers, zeelui, artiesten, homo's en lesbo's konden daar sjansen en dansen. Na Bet's dood zette zus Greet de zaak nog 15 jaar voort. In 1982 sloot het café de deuren wegens overlast van junken op de Zeedijk. Sindsdien heeft Greet de tent alleen nog één week open gegooid tijdens de Gay Games van 1998 als eerbetoon aan Bet. De tweede keer dat 't Mandje open ging was in 2003 om Greet op te baren.Voor het raam staat naast een foto van Bet op een zware motor, een 30 cm hoge kaars als Amsterdammertje. Een code? Of gewoon omdat de Koningin van de Zeedijk Amsterdamser dan Amsterdams was? Wie het weet ...
Parade-bloot
Op de Amsterdammertjes Parade (zie ook Kunstzinnige Amsterdammertjes) exposeerde Roos Stallinga haar foto "Amsterdammertje onder de douche". Het is weer eens iets anders dan de douchekop, moet je maar denken.
<<< terug naar menu Anders