Andreas kruizen

 

Kaarten en boeken

Ansichtkaarten met
Amsterdammertjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug naar homepage

<<< vorige pagina
volgende pagina >>>
Serie "Amsterdammertjes" nr 3 (1984)
Charlie van der Veer / Art Unlimited

Dit paaltje stond voor restaurant Bojo in de Korte Leidsedwarsstraat. Dit was een Indonesisch restaurant dat heel populair was onder het uitgaans-publiek rond het Leidseplein. Je kon er tot in de kleine uurtjes terecht voor een sateetje of voor de beroemde knoflooksoep (waar je drie dagen later nog lol van had).

Serie "Amsterdammertjes" nr 5 (1984)
Charlie van der Veer / Art Unlimited

Dit bloemige Amsterdammertje stond in de Utrechtsedwarsstraat, vlak bij de Utrechtsestraat. Toen ik het paaltje fotografeerde stond er al snel een meisje van een jaar of 10 naast me die vond dat ik haar moest betalen voor die foto want, zo claimde zij, zij had het paaltje zo beschilderd en "dus" was het van haar. Amsterdamse logica.

Serie "Amsterdammertjes" nr 6 (1984)
Charlie van der Veer / Art Unlimited

Op de Marnixstraat bij de kruising met de Rozengracht heeft de herenkapper de drie Amsterdammertjes voor zijn zaak het uiterlijk gegeven van de klassieke kapperszuil. De kapsalon was dan ook niet te missen.
Serie "Amsterdammertjes" nr 7 (1984)
Charlie van der Veer / Art Unlimited

Veel eigenaars van Chinees-Indische restaurants in de oude Chinezenbuurt (Binnen Bantammerstraat, Gelderse-kade, Stormsteeg, Zeedijk) schilderden de paaltjes voor hun etablissement in het geluk brengende rood en goud.